Дніпровська водаЦентральні та північні райони України на відміну від південних приморських районів забезпечені водою в надлишку. Коли жителі півдня спантеличені обессоливанием води і її очищенням хоча б до мінімально придатного стану, в північних районах проблеми такої зовсім немає. Вода в Києві є прочитай завжди і її якість відповідає ГОСТам, а в приватних будинках є свій колодязь або свердловина. На жаль, є кілька «АЛЕ». Відповідність радянськими стандартами – добре, але назвати київську воду «питною» складно, і не правильно. За термінологією вона повністю є «побутової», і зробити з неї питну не складно. Основною проблемою ; питної води в Києві є Хлор і органічні сполуки, з якими він з'єднаний. Видаляються вони звичайним активованим вугіллям, зараз поширений ; кокосове вугілля, що має чудові адсорбційні здатності. Так само є цілий ряд систем, які доводять воду практично до ідеального стану (адсорбційні фільтри і системи зворотного осмосу ).

Говорячи про свердловини в приватних будинках, потрібно згадати про три основних горизонту, з яких і видобувається вода – Полтавський, Бучацького та Сеноманский, що знаходяться на різній глибині. Правильний вибір водоносного горизонту — це важливе технічне рішення. ; Кожен горизонт має відмінні риси. Один і той же горизонт, в залежності від району київської області, може бути абсолютно різним, як за якістю, так і за продуктивністю. Не враховуючи фактор везіння, основною проблемою води є її в більшості випадків висока жорсткість і в десятки разів перевищує норму залізо. І рішення цієї проблеми цілком проблематично. Існують комплекси для приватних будинків, видаляють послідовно залізо й зайву жорсткість. Ефективність даної методики дуже висока, а обслуговування цілком просто. Вартість систем коливається від 5 до 30 тис. грн, в залежно від виробника і пропускної здатності – від 0,5 до 3,0 м3/год.

стан київської водиВода в Києві також досить жорстка. Технічно зниження жорсткості реалізується за рахунок іонообмінних процесів. Тобто Вихідна вода проходячи через іонообмінну смолу насичену натрієм (з кухонної солі) залишає солі жорсткості на ній, а натрій переходить в воду. Таким образів у воді відсутня жорсткість, і накип не осідають на нагрівальних елементах в котлах, батареях, трубах і чайниках. Шкіра після душу або лазні набагато м'якше і приємніше, самі відчуття при водних процедурах переходять на інший якісний рівень.

У воді з свердловин залізо знаходиться в різних станах – органічне, окислене (іржа) і не окислене (двовалентне). Видалення окисленого просто – воно з легкістю осідає на механічних фільтрах. А от не окислене, для його усунення необхідно довести до окисленого стану. Методів для цього багато, але в кожному є нюанси – або дорогі реагенти, або обладнання … Одним з найбільш ефективних способів є окислення заліза киснем повітря, або озоном, і окислення на спеціальних загрузках.

У всіх випадках підпір обладнання неможливий без інформації про склад води. Для цього достатньо знати точні показники жорсткості, заліза, марганцю, окислюваність і РН. Вартість ; аналізів не більше 100 грн. Їх можна провести як в спеціальних держустановах так і на фірмах.