Чи є недоліки води після очищення зворотним осмосом?
Багато хто стверджує, що пити воду після очищення води зворотним осмосом або дистильовану воду шкідливо! Передбачається, що така вода при тривалому вживанні виводить життєво-необхідні солі з нашого організму! Чи так це? Для того щоб спробувати спростувати ці неправдиві і необґрунтовані твердження наведу доповідь, опубліковану на сайті Всесвітньої організації охорони здоров'я (далі – ВООЗ), де наводяться наукові дані, засновані на реальних спостереженнях про вплив дистильованої води і води, очищеної системою зворотного осмосу (зворотноосмотичної води) . І так зворотний осмос — його недоліки і переваги.
ВСТУП
В організмі людини вода служить для розчинення і транспорту поживних речовин, для регулювання температури, а так само бере участь в біохімічних реакціях нашого організму. Саме H2O а не розчинені солі виконують ці функції.
В нашому дослідженні вода з низьким вмістом солей (далі — TDS) визначена як відношення 1/100 міліграм розчинених солей на літр води, що є звичайним вмістом для води, отриманої методом зворотного осмосу.
Багато хто вважає, що дистильована вода сприяє позбавленню від артриту, « вимиваючи » зайвий кальцій з суглобів, але також вважають, що питна вода з низькою мінералізацією, що пройшла дистиляцію або зворотний осмос, Деионизация, вилуговує мінерали з організму, таким чином, є причиною дефіциту мінералів з випливають негативним впливом на здоров'я. Також з цим існує думка, що вживання зворотноосмотичної води негативно впливає на організм, тому що вода з низьким вмістом солей видаляє потрібні солі з організму.
У 1980 році ВООЗ опублікувала неофіційний документ « Про вплив питної води на здоров'я », в якому говорилося, що питна вода повинна містити не менше 100 мг/л TDS для уникнення вилуговування мінералів. Але в цьому документі були знайдені наукові і медичні помилки.
Мета статті — розібратися чи приносить шкоду вода з низьким TDS. Для дослідження, чи безпечно споживання води з низьким вмістом солей, будуть приведені дані вживання води з низьким TDS на флоті, дані американського Управління з охорони навколишнього середовища і деякі інші свідчення.
ВИСНОВОК
Вживання води з низьким вмістом солей (TDS), як природного походження, так і отриманої в результаті очищення зворотним осмосом, не призводить до шкідливих наслідків в людському організмі.
Це обумовлено в наступних пунктах:
• Жодна організація охорони здоров'я в світі точно не встановила вимог до мінімального складу солей у воді.
• Природний механізм самоконтролю організму, як гомеостаз і внутрішні секреції тіла, тримають склад рідин організму в строгому контролі не залежно від TDS вживаної води (у здорової людини при нормальних умовах).
• Ні в одному з наукових праць не описані негативні наслідки для організму людини при вживанні води з низьким вмістом солей (TDS)
• Мільйони людей регулярно споживають воду з низьким значенням TDS натурального походження без ознак погіршення здоров'я (зворотний осмос за і проти — інша думка).
ВСТАНОВЛЕНІ СТАНДАРТИ ПИТНОЇ ВОДИ
Аналіз стандартів питної води проводили Сполучені Штати, Канада, ВООЗ та Європейського Співтовариства (EC).
Ніхто з них не затвердив граничні максимальні, мінімальні або оптимальні показники наявності солей у воді.
США рекомендували, щоб максимальний рівень був 500 мг/л, канадська директива пропонує менше ніж 1,000 мг/л, і максимально допустима концентрація солей EC є 1,5 г/л (для « сухих залишків »).
Стандарти EC також встановлюють мінімум для кальцію (рівень гіда 100 мг/л ) і магнію (рівень гіда 30 мг/л і максимально допустима концентрація — 50 мг/л), і мінімуму для жорсткості (мінімальна необхідна кінці нтрація для пом'якшеної води 60 мг/л), і лужності (мінімальна необхідна концентрація для пом'якшеної води 30 мг/л). Однак немає ніяких документальних критеріїв здоров'я для цих показників. Ці цифри перераховані як зразкові показники для систем водопостачання, тобто, запропоновані параметри, щоб встановлювати кількість цих елементів в муніципальній магістралі розподілу. Кальцій, магній, жорсткість, і умови лужності не найважливіші елементи , щоб судити про безпеку питної води.
(WQA — WATER QUALITY ASSOCIATION)
ДОРАДЧОЇ КОНСУЛЬТАТИВНОГО НАУКОВОЇ РАДИ
з рецензією
Доктора Лі. Т. Розелла
і Доктора Рональда Л. Васьона